Koja je prednost PVC stolarije?

Koja je prednost PVC stolarije?

U današnje vrijeme staklene površine su sastavni dio funkcionalne i estetske strane svakog doma. Prirodno osvjetljenje prostorija je važan čimbenik u gradnji ili preuređenju objekta stanovanja, a način na koji se odredi pozicija prozora i vrata utječe na cjelokupan unutarnji i vanjski izgled stana ili kuće.

Isto tako, pozicija prozora i vrata utječe na toplinu ili zadržavanje iste u domu a kvaliteta materijala za stolariju je ključna u tom smislu.

Za zaštitu od hladnoće tokom zime i previsokih temperatura po ljeti, iznimno kvalitetno ali i povoljno rješenje je PVC stolarija.

Izbor stolarije koju ćete ugraditi može biti zahtjevan proces koji traži dublje znanje o raznim opcijama trenutno na tržištu i prednosti odnosno mane svake ponuđene solucije. Postoje više vrsta kvalitetnih stolarija no, PVC stolarija slovi kao idealni spoj kvalitete i dobre cijene za svaki džep.

Izdvajamo sljedeće prednosti PVC stolarije a sigurni smo da neke nisu toliko poznate kada se predstavlja PVC materijal:

 

PVC – vrhunska izolacija

PVC prozori i vrata garantiraju iznimnu izolaciju što znači da štite vaš dom od ekstremnih vanjskih temperatura – bilo to toplina ili hladnoća. Takva vrsta zaštite utječe na troškove grijanja i hlađenja budući da manjkava izolacija iziskuje veću energetsku potrošnju da bi zagrijali odnosno ohladili prostorije u stanu ili kući.

Najnovija PVC stolarija ima uže okvire i veće staklene površine što znači da propušta više svjetla u vaš dom. Isto tako, staklo može štititi od UV zraka zahvaljujući dodanom UV zaštitnom sloju a sjetimo se da UV zrake uzrokuju blijeđenje namještaja i podova.

 

Zaštita od prekomjerne buke

PVC prozori odlično štite i reduciraju vanjsku buku. Ljudi koji žive na prometnim cestama i u gradovima često trpe buku koja narušava mir unutar doma. Zamjenom postojeće, starije stolarije sa PVC stolarijom riješiti će taj problem i povećati mir u svim prostorijama tokom dana i noći.

 

Kvalitetna zaštita za veću sigurnost

Zahvaljujući čvrstom materijalu i višeslojnim staklenim pločama od kojeg su izrađeni PVC prozori i vrata, teže ih je razvaliti ili napraviti otvor u slučaju loma samog stakla. PVC stolarija je i dodatno ojačana čeličnim pojačanjima za veću sigurnost vašeg doma i manji rizik provala i razbijanja vrata ili prozora.

 

Minimalno održavanje

PVC stolarija je dizajnirana na način da iziskuje minimalno održavanje dok kvaliteta i izgled ostaju isti. Zaboravite na lakiranje ili bojanje, uz običnu krpicu i vodu vaša PVC stolarija će izgledati savršeno u svako vrijeme.

 

Štitimo okoliš

Veća energetska učinkovitost PVC stolarije smanjuje potrošnju prirodnih resursa koji se rabe za grijanje/hlađenje doma. Smanjenje prerade tih resursa smanjujete i proces koji šteti prirodi i našem okolišu a u isto vrijeme štedite na energiji što je zasigurno dobro i za vaše financije i za okoliš.

 

Ako smatrate da vam nismo dali dovoljno razloga da ozbiljno uzmete u obzir ugradnju PVC stolarije u vaš dom, kontaktirajte naše stručne savjetnike sa svim dodatnim pitanjima. Tu smo za vas.

Naš stručni savjet možete pročitati i u Emajstor Magazinu: https://www.emajstor.hr/clanak/276/pvc_prozori