Nekoliko trikova i sitnica koje garantiraju intimnu atmosferu u dnevnom boravku

Nekoliko trikova i sitnica koje garantiraju intimnu atmosferu u dnevnom boravku

Barem jednom dnevno poželimo se zavući daleko od svega – da nas nitko ništa ne pita, i da se predoziramo tišinom i mirom. Ne kaže se uzalud da svi problemi nestaju kada se ušuškamo pod dekom na kauču… Neka vaš dom postane vaša terapija!

Pažnja koju se posvećuje interijerima, udobnosti doma, postizanju sklada i ravnoteže– nikada nije bila veća no u posljednja dva desetljeća. Društvene mreže, blogovi, časopisi i specijalizirane emisije, pridonijeli su velikom osvješćivanju po pitanju kvalitete uređenja interijera. Počeli smo mnogo pomnije i s mnogo više pažnje birati namještaj i dekoracije, sobna vrata, stolariju, posteljinu, keramičke pločice…Jer smo odlučili da nećemo bilo što stavljati u vlastiti dom. I nismo pogriješili!

Prigušena svjetlost

I najmanja sitnica je bitna – više nećemo samo kupiti bilo kakve plafonjere ili luster. Posegnuti ćemo i za ugrađenom rasvjetom, regulatorima jačine svjetlosti…

Nema bolje stvari nego intimnu atmosferu stvoriti rasvjetom. Tzv. „bijela“ odnosno jarka svjetlost, nije poželjna. Vjerujemo da ne želite da vaš dom nalikuje na inkubator ili na laboratorij. Birajte svjetlost bež tonova, svjetlost koju možete prigušiti…birajte fine i elegantne svjetiljke za dnevnu sobu i osjećaj intimnosti neće izostati. Ako ste ljubitelj fotografija ili slika na zidu – diskretno ih osvijetlite malom zidnom rasvjetom. Savršeno!

Neka sobna vrata budu drugačija

Možemo slobodno reći – po vratima se prostorija poznaje. Elegancija sobnih vrata, ulaz u dnevnu sobu pretvara u očekivanje lijepo uređenog dnevnog boravka. Svjetlih ili tamnih boja, sobna vrata za ulaz u dnevni boravak prilagodite ukusu i stilu dnevnog boravka. Ili iznenadite sebe i goste i izaberite neobična sobna vrata kao potpunu suprotnost interijeru u koji se ulazi!

Luksuzne teksture

Ovisno o godišnjem dobu, mijenjamo dekice, jastuke, pokrivače koji su temelj boravljenja, odmaranja, ili druženja u dnevnom boravku. Zimi su to bogate i glamurozne teksture pletiva, baršuna, ili eko krzna, dok ljeti te teksture postaju laganije – dnevni boravak odijevamo u lan, pamuk, svijetle i prozračne boje. Glavno pravilo – neka tekstil za dnevni boravak bude kvalitetan!

Elegancija kliznih balkonskih vrata

Staklene površine praktički su nezaobilazan dio svakog dnevnog boravka. Tu na red dolaze elegantna klizna balkonska vrata. Tišina i mir, i obilje svjetlosti drugo su ime kliznih balkonskih vrata. Dnevni boravak sam po sebi asocira na opuštenost i mirnoću, a klizna vrata dodatan su detalj koji će vaš dnevni boravak pretvoriti u odličan interijer.
Razne veličine, boje, okviri i mehanizmi, bešumnost i kvaliteta, jamče vama i vašem dnevnom boravku izgled na kojem će vam pozavidjeti!

Duboke boje

Intimnu i mirnu atmosferu čine prvenstveno rasvjeta, mekani jastuci, bogate zavjese i općenito – tišina. Intimnost prostora možete dodatno postići i korištenjem dubokih boja – time u prostor unosite i određenu dozu seksipila. Tamnoljubičasta, tamnocrvena, boja karamela ili čokolade odličan su izbor za istovremeno postizanje elegancije, topline i intime.

Glazba

Za ljubitelje retra lagana će glazba svirati s gramofona…Za obožavatelje sofisticirane tehnologije, glazba će dopirati s laptopa i moderno dizjaniranih zvučnika…Za romantičare sa vintage kazetofona… Lagana glazba po vašem ukusu – ambijentalna, jazz, lounge ili kako god je nazvali – ključan je vladar u postizanju čarobne, intimne atmosfere u vašem dnevnom boravku!

 Foto: villagranderesort.com