Život u top nekretnini: 8 stvari koje dom čine luksuznim

Život u top nekretnini: 8 stvari koje dom čine luksuznim

Svatko od nas želi dom koji je istovremeno funkcionalan i estetski zadovoljavajući. Donosimo 8 stvari koje dom čine luksuznim, a ne uključuje stotine kvadrata, bazene i teniske terene.

Top kuhinja

Ključno je znati koje stvari dom čine luksuznim prije samog investiranja. Prostrana kuhinja je bezvremenska, i ona je prvo što će domu podariti luksuzan izgled. Odvažne teksture, najkvalitetniji materijali, radne površine od mramora, kvarca ili granita, kromirane ručke i vrhunska aparatura, znatna su investicija koja znači samo jedno – kuhinju za cijeli život.

Uvedite vanjski svijet u interijer

Spajanje i brisanje granica interijera i eksterijera, najznačajniji je arhitekturalni iskorak 21.stoljeća. Nema ljepšega nego povlačenjem klizne stijene ili staklenih zidova stopiti dom s prirodom. Velike ostakljene površine vizualno kazuju: pogledajte, ovdje stanuje luksuz!

Uvedite vanjski svijet u interijer

Raskošne kupaonice

Luksuzne kupaonice cjepivo su protiv užurbanog modernog života, i odavno su prestale biti samo prostor u kojem se umivamo. Kupaonica postaje spa oaza. I to ne znači ogromnu kvadraturu, već uređenje na raskošan način wellness centara. Kvalitetne pločice, luksuzna kada i slavina, velika ogledala ili hidromasažni tuš, spa proizvodi za njegu tijela, najmekaniji ručnici, biljke, mirisne svijeće i umirujuća svjetlost. Naravno, i veliki tv ekran kako bi gušt bio potpun.

Raskošne kupaonice

Sigurnosni sistemi i smart tehnologije

Luksuzne nekretnine prve su na meti provalnika. Ne investirati u sigurnosne sisteme bilo bi neozbiljno. I tu ne govorimo o jednostavnim alarmnim sistemima, kojima naravno, ništa ne nedostaje, već o security usluzi 24/7. Termostati, smart tehnologije povezane internetom (kuhinjski aparati, digitalno zaključavanje vrata, senzori pokreta), jamče sigurnost na dlanu vašeg pametnog telefona dok vas nema.

Luksuzna garderoba

Pri tome ne mislimo na brendiranu odjeću, već na produžetak spavaće sobe. Walk in garderoba u kojoj je smještena sva odjeća, postaje moderni budoar, sa stolom i udobnom foteljom, kako bi svaki ulazak i pripremanje za radni dan bilo iskustvo, a ne rutina.
Luksuzna garderoba

Podrum i vinoteka

Omiljena prostorija mnogih, jer podrazumijeva druženja, opuštanja i dobro provedeno vrijeme. Podrum je uređen na način da sadržava udobne sjedaće garniture, mekane fotelje ili taburee, ili stol i stolice za ugodno druženje uz zalogaj i čašu dobrog vina.

Vinoteka može biti integrirana i u najmanje podrume, i daje poseban touch luksuza domu. S ovom investicijom nema greške!

Podrum i vinoteka

Podovi i sobna vrata

Drveni podovi, vrhunski parket ili pločice vječni su klasik koji podiže cijenu svake nekretnine. Svakako savjetujemo kvalitetna, prava sobna vrata. Težinu pravih vrata i pravog drva ne može zamijeniti nikakav drugi materijal. Osim što pružaju zvučni izolaciju, dobra sobna vrata i podovi daju luksuzan dojam koji je teško nadmašiti. Ako su u pitanju dvostruka vrata, efekt je još jači. Štednja na podovima, stolariji ili sobnim vratima apsolutno je vidljiva, i nikakvi skupi detalji ne mogu popraviti loš dojam jeftinoga i nekvalitetnoga.

Personalizacija i ručni rad

Nešto što je custom made samo za vaš dom, nenadmašna je doza luksuza. Vješti majstori, bili graditelji bili stolari, napravit će čuda za vaš interijer, i učiniti ga ne samo luksuznim već i unikatnim.

Personalizacija i ručni rad